22-10-07

Zwijndrecht

Zaterdag was het cross in Zwijndrecht wegens het wereldbeker was in kalmthout was er geen grote wedstrijd en ging ik in Zwijndrecht crossen . Er kwamen 59 renners aan de start . Ik mocht op een tweede rij starten maar ik starte heel slecht ik zat maar rond een 18de positie in het veld en moest rap beginnen opschuiven of de koplopers waren weg . Ik kreeg aansluiting met de kopgroep en we waren met 12 man weg . Toen Wim Jacobs(winnaar) weg reed van ons groepke was erbij ons een aarzeling en had gij enkele seconden en zagen hem niet meer terug toen reed Tom Van Den Bosche ook weg en toen op 4 ronden van het einde sloegen Arne Daelmans , Sten Raymakers en ik in de achtervolging ma op het technische stuk in het bos wou Daelmans nietmeer rijden en het was onmogelijk voorbij te steken in het bos kwamen de 4 andere ook terug aansluiten . In de voorlaatste ronde voelde ik mij nog steeds heel goed maar toen mijn stuurzakte en ik van fiets verrwisselde verloor ik enkele seconden , toen ik in de laatste ronde nogmaals veranderde was het voorbij dien 6 man kon ik niet meer bij halen en zo strande ik op een 9de plaats . Ook al had ik het gevoel dak 4de kon worden ma dat is cross ;

 

thomas 

11:16 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ruddervoorde !!

Op 14/10/2007 was het de eerste manche van de Superprestige in Ruddervoorde . Er kwamn 58 renners aan de start op een heel snel en technisch parcour . Van in de start konden we met een groep van 9 renneres een klein kloofje slaan . Ma toen in ed tweede ronde Joerie Adams voor mij ten val kwam kon ik hem onmogelijk nog ontwijken en viel ook. We zetten de achtervolging in en niet veel laters waren we terug aangesloten . Toen we op het technische stuk zaten en waar iedereen links reed en ik rechts kwam Bertholet vlak voor mij rijden in een verkeerd spoor kwam ten val en ik kon niet meer weg . Zo viel ik weg uit de kopgroep . Ik finischte als 14 de .

Thomas

11:08 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-07

De Pinte

Gisteren was het cross in De Pinte . Er kwamen daar 67 renners aan de start en ja lijk altijd stond ik terug op de laatste rij om te starten . Maar toen het startsein werdt gegeven kon ik makkelijk van voor geraken en kon ik als 8ste het veld in draaien . Toen we de eerste maal aan de balken kwamen had Stijn Penne een kleine voorsprong maar doordat ik over de balken sprong kwam ik direct aan zijn wiel en hadden we een kleine voorsprong op de achtervolgers . Toen kwa Clarysse nog aansluiten met enkele renner we waren in totaal met 6 na 5ronden waren we nog steeds samen maar door een kleine happering van een renner voor mij die de bekliming net niet opraakte moest ik mijn voet aan de grond zetten en zo waren de eerste 5 weg en ik kon het gat ng dichtrijden maar toen ik iets later een stuurfout maakte en viel was ik ze voorgoed kwijt. Ik bleef dan ng steeds rijden voor een 7de plaats . Maar in de laatste ronde kreeg ik ng het gezelschap van 3 andere renners en in de vuile modderstrook nam ik het verkeerde spoor en kon niet meer naar de 3 toe rijden en zo werd ik 10 de . Een ronde te lang ma het is ook de 2 de cross pas . Volgende week rij ik in Graveline , maar daar later meer over .

Thomas

11:56 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

De Eerste Cross..

Op 23 september heb ik mijn eerste cross van het seizoen gereden in Les Qeusnoy . Een hele mooie omloop ma heel zwaar . Toen de start was gegeven zat ik rap in een 2de positie tot ze ons opeens tegen hielden en we de start moesten opnieuw doen . Toen stond redelijk ver om te starten en moest dus beginnen met inhalen . In de eerste ronde ging dat redelijk makkelij en zattek na 1ronde van de 16 in op een 13 de plaats toen ik in de 2de ronde een renner wou inhalen op een afdaling zakte mijn stuur en blokkeerde mijn rem waardoor ik een heel stuk moest lopen en daardoor heel wat plaatsen verloor. Toen ik mijn andere fiets aanpakte zat ik mischien in een 32ste positie en was het alweer inhalen . Ik kon nog terug komen tot een 11de plaats maar dat was het ook . Ik finishte 11de van de 54 renners.

11:46 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |