10-03-08

Koers Handzame

Dit weekend ben ik gaan rijden in Handzame de afwachting koers van de 3 daagse van West-Vlaanderen . Het was een zware koers ook al zat er geen bergop in , er was heel veel wind . We moesten eerst een grote ronde van 90km rijden en dan nog 3 plaatselijke ronden . Toen we van start gingen had ik er direct zin in en toen er in de eerste kilometer al en groepje van 10 man weg reed ben ik er direct naar toe gereden ma da groepje houde de benen stil daardoor reed ik met ng een andere renner alleen opkop. Toen we de eerste maal wind in de zij kregen kwam de ploeg van Lombarden-NewHebra bij mij aansluiten met 5man en ng een andere groep toen we het op een waaier trokken viel er direct al een gat dat nooit meer toe gereden zou worden. Toen we de plaatselijke ronden in kwamen demareerden 2 renners van newhebra en 2 renners van P.W.S toen ik daar naaartoe wou rijden kreegek die 3 andere reners van nawhebra op mijn wiel . In de laatste ronde kreeg ik echt een klopke van de hamer . Ik finischte nog als 15de .

Thomas

10:38 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-08

Koers Gent-Staden

Dit weekend was het dus Gent-Staden. De eerste grote wedstrijd van het jaar. Er kwamen maar liefst 230 renners aan de start. De koers verliep heel nerveus en daar door kwamen er heel wat valpartijen. Toen e de laatste kasseistrook hadden gedaan was alles nog smaen. Toen er opeens toch een versnelling in het peleton plaats vond en alles op het lint werd getrokken kwam 2 plaatsen voor mij een renner van mijn ploeg ten val in de gracht waardoor er een klein gat van 10m ontstond en dat ik met Jens de langhe nie samen dicht kregen tegen die oudere mannen.. Zo was de kopgroep gaan vliegen . Ik kreeg dan ng eens afterekenen met materiaalpech.. Waardoor ik niet meer kon mee sprinten voor toch ng een mooie uitslag.. Ik finischte rond een 50ste positie. Er kwamen maar 65 renners aan de aankomst. Ein deze week laat ik weten waar ik dit weekend rijd.

Thomas

10:45 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Koers Bottelare

Op Zondag 24-02-2008 was het koers in Bottelare . We kwamen met 130 renners aan de start. We moesten eerst 4 ronden achter de auto rijden. Toen we uiteindelijk mochten koersen waren er een paar aanvallen waar ik meestal wel bij mee ging maar alles kwam steeds terug samen. Toen in de laatste ronde Mario Willems demareerde ging ik en 3 andere renners ook mee maar op een goed 2 km van de aankomst kwam het peleton terug aansluiten en juist dan demareren er 2 renners uit het peleton en het peleton laat het begaan en de renners waren weg. Toen we na de sprint gingen red ng 1 renner juist voor de laatste bocht weg. Ik kwam als 2de de laatse bocht uitgedraaid waar ik veel te vroeg door op kop kwam en een hele lange sprint moest trekken.. Er kwam nog 1 renner over mij in de sprint , Ik finischte als 5de . Het was een goede voorbereiding op Gent-Staden.

Thomas

10:37 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Koers begint

Zoals jullie al weten is het koersseizoen terug begonnen.. Op 11 februari heb ik mijn eerste wedstrijd gereden in Spanje.. Daar kwamen ma liefst 210 renners aan de start. Na het startschot trokken de ploegen ( AG2R ; Casse Despargnes ; Cofidis ;..) het direct op één groot lint. We legden het eerste wedstrijd uur af met een gemiddelde van 52km/u toen we in de echte bergzone kwamen brak het peleton in brokken.. Ik had geluk en was mee met de kopgroep maar toen een renner voor mij het achterwiel aan tikte van de renner vor hem kwa gij ten val en nam mij mee in zijn val. Toen ik terug vertrok en terug mijn goed ritme vond kwam er al een grote groep aansluiten.. de koplopers waren weg en bleven ook weg.. Toen we op 35km van het einde in waaiers begonnen te rijden kwam er 4 plaatsen voor mij een renner ten val en konden de renners voor mij hem niet ontwijken.. waardoor de fietsen van de andere renners voor mij kwamen te liggen en ik ook niet kon ontwijken.. Toen ik terug vertrok en achter den auto terug was er al een groepje weg en ik kwam als 53ste over de aankomst van 210 renners.. De wedstrijd zelf verliep goed had een heel goed gevoel maar jammer van de valpartijen..

Thomas

10:27 Gepost door Thomas Vernaeckt in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |